Informatie jeugd

Op deze pagina staan de belangrijkste zaken over het jeugdvoetbal op alfabetische volgorde voor u beschreven.
Mochten er toch nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met het bestuur van W.V.W. 
 
Activiteiten:
Ieder jaar organiseert WVW met de hulp van vrijwilligers zo veel mogelijk activiteiten. Heb je een leuke suggestie of wil je zelf een activiteit organiseren? Neem dan contact op via secretaris@wvwweurt.nl. Vind je het leuk om vaker activiteiten te organiseren? Misschien is de Jeugdactiviteitencommissie (JAC) dan iets voor jou! Houd de agenda in de gaten om op de hoogte te blijven van activiteiten.

Algemene regels:
- Buiten de wedstrijden om dient men het A en B veld niet te betreden.
- Er wordt van de spelers een optimale inzet verwacht, zowel op de trainingen als in de wedstrijden. 
- Op het veld wordt niet op elkaar of op de scheidsrechter gescholden. 
- Alle spelers zijn verplicht te douchen na de wedstrijden. De JO13 t/m JO19 moeten ook douchen na het trainen. De leider ziet erop toe dat dit ook gebeurd. Eventuele bezwaren van ouders worden afzonderlijk besproken.
- We houden het sportpark schoon en we laten de kleedkamers netjes/schoon achter. Bij thuiswedstrijden wordt verwacht dat de kleedkamer van de tegenstander wordt gecontroleerd. 
 

Cursussen:
Voor trainers is het mogelijk om eventueel een trainersdiploma te halen bij de KNVB. 
Ook bestaat de mogelijkheid voor leden om een scheidsrechters cursus te volgen bij de KNVB.
Indien hiervoor interesse bestaat kan men contact opnemen met wedstrijdsecretaris@wvwweurt.nl

Digitaal wedstrijdformulier:
Het invullen van het wedstrijdformulier gaat uitsluitend met de wedstrijdzaken-app van de KNVB. Ieder lid (speler of staf) kan via de wedstrijdzaken-app zijn of haar persoonlijke programma en uitslagen raadplegen en ook de digitale spelerspas. Spelers kunnen zelf hun spelerspasfoto toevoegen en/of wijzigen via de Voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app tot 1 november.

De teams vullen afzonderlijk de spelers toe aan het wedstrijdformulier. De scheidsrechter controleert vervolgens de spelerspassen en vult de uitslag in.


Dispensatie: 
De toegestane hoeveelheid dispensatiespelers is per leeftijdscategorie verschillend. Met vragen hierover kun je terecht bij het wedstrijdsecretariaat. Dispensatiespelers die speelgerechtigd zijn voor een jonger team kunnen worden toegevoegd aan het digitaal wedstrijdformulier. Kun je een speler niet toevoegen? Dan is deze dus niet speelgerechtigd voor dat betreffende team of dat team bestaat uit het maximale aantal dispensatiespelers. 


Gele of Rode kaart:
Gele kaart:
Bij een gele kaart geldt een tijdstrafregeling. Tot en met de JO13 is dit 5 minuten. Vanaf de JO14 is dit 10 minuten. 

Rode kaart:
- Een boete als gevolg van een gekregen rode kaart wordt door de speler zelf betaald.
- Meld het zo spoedig mogelijk aan het bestuur.
- Een directe rode kaart betekent volgens het KNVB reglement automatisch uitsluiting voor de eerst volgende bindende wedstrijd na het incident.
- De Tuchtcommissie bepaalt de strafmaat.
- Het Jeugdbestuur behoudt zich het recht voor een extra club-maatregel op te leggen naast de door de Tuchtcommissie opgelegde strafmaat, indien het Jeugdbestuur dit nodig acht.

Invallersbepaling: 
De jeugdteams mogen doorlopend wisselen met een maximumaantal van 7 wisselspelers. Dat betekent dat een eenmaal gewisselde speler weer terug mag in het veld. Een speler mag gedurende het seizoen voor alle teams binnen de categorie B uitkomen, indien hij op basis van zijn leeftijd daartoe gerechtigd is. Hiervoor geldt geen beperking qua aantal gespeelde competitiewedstrijden. Ook een jeugdspeler kan dus onbeperkt in categorie B van de senioren uitkomen zonder zich hierbij voor de eigen leeftijdscategorie vast te spelen. Een jeugdspeler moet minstens 15 jaar zijn om mee te mogen doen bij de senioren. 


Keepers trainingen:
Alle keepers van de jeugdteams vanaf de JO-9 hebben recht op een extra keeperstraining. Deze trainingen worden verzorgd door Stijn Peeters. 

Ongewenst gedrag binnen de vereniging: 
Indien zich problemen voordoen, blijf daar dan niet mee rondlopen. U kunt met uw problemen, van wat voor een aard dan ook, terecht bij:
- de jeugdleiders van het betrokken team
- de coördinator van het bestuur.
- vertrouwenspersoon W.V.W.

Imke Nefkens (vertrouwenspersoon2@wvwweurt.nl) is door het jeugdbestuur van WVW als onafhankelijk vertrouwenspersonen aangesteld binnen de vereniging. Voor vragen omtrent ongewenste intimiteiten kun je contact met Imke opnemen. Uiteraard zullen deze gesprekken discreet worden behandeld!

Wat doen wij hieraan:
- Alle trainers en leiders krijgen voor aanname een gesprek met het jeugdbestuur 
- Van alle trainers/leiders een VOG (= Verklaring omtrent het gedrag) aanvragen
- Het aanstellen van een vertrouwenspersoon 

Wij adviseren trainers/leiders altijd toezicht te houden in de kleedkamer met 2 volwassen. 

Indien wij niets horen, nemen wij aan dat alles naar wens verloopt. Op geruchten 'langs de lijn' kunnen wij niet ingaan. Dit draagt ons inziens niet bij aan een verstandige en weloverwogen aanpak van problemen en/of irritaties.


Oefenwedstrijden: 
Informeer bij de wedstrijdsecretaris of het mogelijk is om een oefenwedstrijd te spelen. Er moet namelijk afstemming plaatsvinden of een veld beschikbaar is en of met verlichting kan worden gespeeld. De wedstrijdsecretaris informeert de terreinmeester.
Voor de jeugd kan contact opnemen met Romy Martens en voor de senioren met Sjoerd Zwartjes


Rugnummers:
Het dragen van rugnummers is verplicht voor teams die uitkomen in competities van de categorie A. Onze jeugdteams komen uit in categorie B. Rugnummers is voor onze jeugdafdeling dus niet van toepassing. 

 
Stagiaires: 
De stagiaires worden bij WVW begeleid door ’n vaste begeleider van WVW.
Deze zorgen voor;
- Het zoeken van een team
- De contacten met de opleidingen 
- Het controleren van de logboeken 
- Het zetten van handtekeningen 
- Het schrijven van aanbeveling brieven 

Uitwedstrijden:
Bij uitwedstrijden vertegenwoordig je de vereniging. Wij gaan er dan ook vanuit dat de leden zich als nette gasten gedragen. 

Voor de uitwedstrijden van de jeugd adviseert het Jeugdbestuur om een rijschema te maken. Dit schema geeft aan bij wie bij welke uitwedstrijden moet rijden. Natuurlijk valt of staat dit schema met het goed uitvoeren ervan. Het Jeugdbestuur raadt aan om bij verhindering onderling te ruilen.

 

Wisselbeleid:
Binnen de verening geldt dat iedere jeugdspeler in het team recht heeft op gelijke speeltijd, gezien over een geheel seizoen. Uiteraard uitzonderingen daargelaten, zoals een extra reservebeurt in verband met wangedrag. Ondanks alle goede bedoelingen kan het toch voorkomen dat spelers en of ouders opmerkingen hebben over het wisselbeleid van de trainer/begeleider tijdens de wedstrijden. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen willen wij een aantal zaken goed afspreken:

- De wisselbeurten moeten goed worden bijgehouden
- Iedere speler heeft recht op evenveel speeltijd (gezien over een geheel seizoen)
- Als je de wedstrijd tijdelijk verlaat door een blessure moet dit niet gezien worden als een wisselbeurt
- Mis je een wedstrijd of een gedeelte ervan in verband met andere afspraken/vakantie of iets dergelijks, dan wordt deze afwezigheid niet gezien als wisselbeurt.
- Het kan in een wedstrijd voorkomen dan de ene speler meer speelminuten heeft gekregen dan een ander. Dit is geen probleem, zolang dit maar in grote lijnen weer wordt gecompenseerd in de volgende wedstrijden.